• 1401/08/30 - 12:41
  • تعداد بازدید خبر : 120
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
نکات تغذیه در سرماخوردگی و آنفلوانزا

تغذیه در آنفلوانزا

توصیه های تغذیه ای در ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا

 

بهترین راه پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا شستن مرتب دست ها ، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است و در صورت ابتلا  استراحت زیاد ، مصرف فراوان مایعات و قرقره کردن آب نمک ولرم و تغذیه مناسب به بهبود علائم کمک می کند . باید گفت تغذیه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته و در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعنر این بیماری را پشت سر بگذارید.

_ دریافت مایعات فراوان : به دلیل تعریق و تب ، بدن با کم آبی مواجه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد . بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم ، دمنوش زنجبیل و آویشن ، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه های طبیعی همچون آب سیب ، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید . البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید .

در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید . این نوشیدنی ها مدر بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند .

_ خوردن غذای مقوی : بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است . سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود . آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از کم آبی بدن است . مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند . همچنین سوپ دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C بدلیل وجود کرفس و پیاز است . توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید .

_ مصرف ویتامین A و C : میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C وA است که موجب تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری می شوند . لیمو شیرین ، پرتقال ، شلغم ، کدوحلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید .

_ خوردن صبحانه و مصرف پروتئین : به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید . تخم مرغ آبپز ، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام ، گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند .

_ افزایش وعده های غذایی : اگر اشتها ندارید که سه وعده غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثلا 6 تا 7 وعده ولی با حجم کم مصرف کنید .

_ عسل را فراموش نکنید : عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد . اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر ، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید .

_ مکمل ویتامین D مصر ف کنید : ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد ، بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنید . به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند . این توصیه در مورد کودکان 2 تا 12 سال هر دو ماه یک عدد پرل 50 هزار واحدی ویتامین D و برای کودکان زیر 2 سال استفاده روزانه از قطره AD بر حسب توصیه سیستم بهداشتی می باشد .

_ توصیه به مصرف مکمل روی : مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید .                                   

                                                                                                        "  واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت شهرستان املش "

منبع : مطلب آموزشی توصیه های تغذیه ای برای آنفلوانزا سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت _ آبان 1401

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 95829
کلمات کلیدی

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/08/30 12:41